Piatra Bulzului – 9 septembrie

Sâmbătă, dimineață, ora 9, pornim spre Blidari, cu intenția de a urca pe Piatra Bulzului. Alegem să facem un traseu nemarcat, pe care nu am mai fost, deci o premieră pentru toți…Parcăm mașinile la ultima centrală hidro, de pe valea Firiza și pornim spre stânga pe drum forestier.

DSC_0373

DSC_0314

DSC_0316

ajungem la o bifurcație pe lângă care trecem, iar la următoarea facem stânga…dăm peste niște muncitori forestieri care spun ca nu am luat-o bine și că ocolim prea mult, dar ne continuăm drumul încă vre-o oră…dându-ne seama că direcția drumului nu e prea corectă, consultând și harta care o aveam cu noi, ne întoarcem până la prima bifurcație și mergem pe ea…Drum forestier și aici, pe lângă o vale numită pe hartă, Călămari.

DSC_0317

DSC_0318

DSC_0320

Apoi drumul părăsește valea și începe un urcuș mai accentuat

DSC_0321

pentru ca am părăsit drumul și am intrat prin pădure, ne folosim de gps-ul de pe telefon…

DSC_0322

DSC_0325

La un moment dat, dăm de o cărare care se pare e pe direcția bună…iar apoi găsim și traseul marcat cu bandă albastră care ne duce la obiectiv, după ce am bâjbâit vre-o jumate de oră din cauza unor marcaje pe care nu le-am înțeles sensul…

DSC_0334

DSC_0338

E ora 16 când ajungem pe piatră, admirăm priveliștea, luăm o mică gustare, facem poze, după care la ora 17, coborâm pe marcaj spre mașini, unde ajungem după vre-o două ore.

DSC_0341

Am fost și-om fi:  Gobi, Nina, Andrei, Mari, Dorel, Luiza și Radu

DSC_0368

This entry was posted in Iesiri. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *