Lira Călătorului – Tg.Ocna 19-22 ian.2017

Ar fi multe de spus despre acest concurs și numai de bine.Înca de la ediția trecută ne-am propus să nu lipsim de la această acțiune a prietenilor noștri de la clubul Perla Eco Tur Alpin,Numărul mare de participanți, buna organizare dar și faptul că am câștigat ultima ediție, ne-a motivat să mergem spre Tg. Ocna și să ne prezentăm cât mai onorabil. De data aceasta plecăm de dimineață, la 7,30, cu două mașini, în care ne înghesuim 10 persoane și pe la ora 16 ajungem la Hotel Măgura din Tg. Ocna. Aici gazdele ne-au asteptat cu pâine și sare, cu o țuică fiartă și cu multă căldură sufletească.Ne cazăm repede, după care coborâm la masa de prânz.Încet, încet apar și alți concurenți, pe majoritatea îi cunoaștem de la alte competiții. După cină în holul hotelului, în acorduri de chitară se leagă noi prietenii, se deapănă amintiri, până spre dimineață…

DSC_8883

   Noi am fost mai,,cuminți”, ne-am culcat pe la 2,30. A doua zi Ionel a propus să mergem în Slănic Moldova la 16 km, de unde să facem un traseu, numit ,,300 de scări”. Plecăm pe la 9 spre Slănic, găsim repede intrarea în traseu, marcat cu triunghi roșu.

DSC_8690

Trebuie să urcăm cele 300 de trepte și să continuăm până pe vârful Dobru, care face parte din grupa munților Nemira.

DSC_8636

DSC_8643

E frig, dar ne încălzim repede, cerul e curat iar soarele încearcă să-și facă apariția printre copaci.

DSC_8652

DSC_0450

DSC_8657

Ajungem pe vf. Dobru după care pornim spre sud , pe același marcaj , triunghi roșu, care ne scoate la vre-o 2 km, în șosea, mai sus de intrarea în traseu.

DSC_8661

DSC_8664

DSC_8668

Străbatem centrul stațiunii, care ne-a surprins plăcut de felul cum arată, si ne îmbarcăm în mașini.

DSC_8696

DSC_8692

DSC_0517

Ajungem în Tg. Ocna la timp pt masa de prânz, după care program de odihnă…Seara , după cină, în restaurantul hotelului se încing horile moldovenești, oltenești, cântece ardelenești, ne întâlnim cu alți concurenți care abia au sosit, iar în hol, aceeași menestreli, cu chitările în brațe, fac atmosferă până spre dimineață.Sâmbătă după micul dejun, toată lumea pornește spre salina Trotuș, locul unde se vor desfășura probele de slideshow si cultural. Cu ajutorul unui autobus care a făcut mai multe curse, umplem sala de spectacole din interiorul salinei numită sala ,,Florin Piersic”În urma tragerii la sorți, la slideshow suntem al 7-lea clubiar la cultural nr.3. La ambele probe sau prezentat lucruri frumoase, din activitatea fiecărui club, apreciate de toți si mult aplaudate.Pe la ora 15, ne grăbim spre ieșire și ne întoarcem la hotel.

DSC_8700

DSC_8708

DSC_8720

DSC_8784

DSC_8838

  Ajunși la hotel ne aranjăm standul, care trebuie să cuprindă 6 fotografii, 3 caricaturi, 3 lucrări de grafică și una de afiș ecologic 3 D, toate jurizate la fel ca și probele de slideshow si cultural de câte un membru de la fiecare club participant.

In restaurant urmează ultima seară, a acestei manifestări, care se va încheia spre dimineață, cu promisiuni că ne vom întâlni la următoarele concursuri. Duminică pe la ora 10,30 ne adunăm cu toții în restaurantul hotelului, unde va avea loc, festivitatea de premiere.Am câștigat la toate probele locul 1, iar in aplauzele și felicitările tuturor, organizatorii ne-au înmânat trofeul celei de a IV-a ediții a Lirei Călătorului.Au fost clipe de neuitat, momente unice care face această manifestare să ocupe un loc aparte în inimile tuturor. Au fost prezenți peste 250 de participanti de la 24 de cluburi din toată țara.

DSC_8898

DSC_8939

După obișnuita poză de grup, ne despărțim cu greu de prieteni, de organizatori, pe care îi felicităm încă o dată pentru organizare, pentru modul în care au știut să adune atâția iubitori ai muntelui .

Am fost si-om fi : Eli, Dorel, Ionel, Zorin, Adriana, Gobi, Corina, Mari, Nina si Andrei

DSC_8684

This entry was posted in Concursuri. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *