Șaua Iezuri – 25 martie

       Plecăm  de vineri 24 martie la o cabană din Groapele Chiuzbăii, pentru a o sărbători pe Miha , prietena noastră din Bucuresti care apare si ea impreună cu Alex, vineri noaptea….sarbatorim pană spre dimineață…Pe la ora 9, 30 pornim cu mașinile spre Chiuzbaia. Adriana, Geta și Ionel rămân la cabană să pregătească un guiaș pe când ne întoarcem . În Chiuzbaia ni se alătură si Luiza cu Radu. Ajungem la Mănăstire, parcăm mașinile și din curtea mănăstirii pornim pe traseul punct rosu, spre Saua Iezuri.

DSC_0371

DSC_0374

vremea este excelenta pentru drumeție, în aer se simte primăvara care încă se lasă așteptată…

DSC_0375

DSC_0379

Ajungem destul de repede în locul numit Șaua Iezuri, care se află pe traseul Hanul Pintea-Igniș. Ajunși aici, intrăm în poiana acoperită încă cu zăpadă, in căutarea lușcuțelor…și am găsit…multe…la marginea poienii sub brazi…dar încă destul de tinere, multe încă n-au înflorit…

DSC_0390

DSCN9617

DSCN9610

După obișnuitele poze, pornim înapoi spre mănăstire, fiecare cu câte un mic buchețel de flori, adevăratul semn al primăverii…

DSC_0411

DSC_0428

DSC_0433

De la mănăstire, îmbarcați în mașini, pornim spre cabană unde suntem așteptați de un guiaș adevărat făcut de fetele noastre , ajutate bineînțeles de Ionel .După masă și o mică pauză pt. siestă se continuă distracția , începută cu o seară înainte..

DSC_9678

DSC_9737

DSC_9833

DSC_9871

DSC_9765

DSC_9750

E Duminică dimineață, ne trezim cu greu…guiașul rămas de ieri e tocmai bun…alții încep cu cafea…

DSCN9700

Miha cu Alex pleacă pt că au drum lung până în București, noi mai stăm pt că timpul e frumos, iar gândul că mâine începe o nouă săptămână de lucru nu ne împinge spre casă. A fost un wekend reusit în care am sărbătorit-o pe Miha și am făcut și o tură de relaxare până în Șaua Iezuri.

Am fost și-om fi:  Corina, Miha, Mari, Nina, Luiza, Radu, Andrei, Gobi, Dorel, Dan +Adriana, Geta, Alex, Adi si Ionel

DSC_0432

This entry was posted in Iesiri. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *