Lira Corydalis – Sâmbăta de Sus, 23-25 martie 2018 editat de Geta Man

Răspundem invitației lansate de prietenii noștrii de la Corydalis Mediaș și vineri 23 martie o pornim spre Sâmbăta de Sus, locul de desfășurare a celei de-a XXV-a ediții a Lirei Corydalis, ediție ce are loc cu ocazia împlinirii a 31 de ani de activitate a clubului medieșean. După un drum lung , însoțiți tot timpul de ninsoare, ajungem cu bine la destinație, unde suntem întâmpinați cu căldură de gazdele noastre cu tradiționala “pită, slană și horincă”.
DSC_0932
Cum timpul ne permite, ne îndreptăm cu pași agale spre Mănăstirea Brâncoveanu, mănăstire ctitorită de domnitorul Țării Românești – Constantin Brâncoveanu în anul 1696.
DSC_7815
Trecându-i pragul simțim forța si energia pe care o transmit atât culmile masive ale Făgărașului, cât și trecutul istoric al acestui loc.
DSC_7831
DSC_7850
DSC_7868
Seara debutează cu muzică și dans, iar după ședința tehnică, chitările își fac auzită prezența până undeva spre dimineață. A doua zi, ne hotărâm să facem o “mică” drumeție spre Cabana ,,Valea Sâmbetei”.Înainte de plecare amenajăm standul nostru pentru probele de fotografie, caricatură, grafică și afiș ecologic.
DSC_0933
DSC_7550
DSC_7579
După vreo 2 ore de mers pe un drum forestier , traseul – triunghi roșu, urmărește prin pădure firul văii.
DSC_7615
DSC_0960
DSC_0968
DSC_0966
Peisajul de basm, ne face sa uitam de oboseala. Totul este de un alb ireal. Doar Valea Sâmbetei se colorează din loc în loc în nuanțe de turcoaz.
DSC_0977
DSC_7670
Poteca iese în zona alpină în dreptul Cabanei ,, Valea Sâmbetei”, la 1401 m altitudine.
DSC_7677
Cum nu avem mult timp la dispoziție , pentru că la ora 18 începe proba de slide show,  după un mic popas la cabană, cât să ne tragem sufletul si să “înfulecăm” o ciorbă de fasole și niște clătite, facem cale întoarsă spre Sâmbăta de Sus, pentru a prezenta proba de slide și a pregăti  proba culturală. Am prezentat un slide de 5 min. cu o tură efectuată in M-ții Gutâi, iar la ora 20,30 a început cea mai așteptată probă, cea culturală.
DSC_7701
DSC_7706
DSC_7726
Seara a continuat apoi până spre dimineață, în acorduri de chitară.
Duminică la ora 9,30 a avut loc festivitatea de premiere. Au fost prezente la acest concurs 20 de cluburi de turism din țară, majoritatea foarte bine pregătite.
În urma jurizării am obținut :    Locul II      Grafică
                                                          Locul II      Afiș ecologic
                                                          Locul II      Cultural
                                                          Locul III    Slide show
                                                          Locul II     în clasamentul general
DSC_0995
 După festivitatea de premiere, ne luăm rămas bun de la gazdele noastre, de la prietenii mai vechi sau mai noi, cu promisiunea de a ne întâlni din nou, acolo unde ne place mai mult, sus la munte. Felicitări organizatorilor și tuturor participanților !
Am fost ș-om fi : Dorel, Mari, Zorin, Geta, Adriana, Franci, Dan, Eli, Nina, Corina, Gobi si Ionel
DSC_7925

 
 
This entry was posted in Concursuri. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *