Cariera Limpedea-Lacul Albastru 6 ian. 2016

           Ne întâlnim cu toții în autobusul nr.1 de la ora 8,10. Coborâm la cariera Limpedea și pornim spre Groapele Chiuzbăii. Cerul puțin acoperit dar se anunță o zi frumoasă cu soare. Trecem de cariera Taul Rosu și la fosta cabana a minei Herja, o luăm în dreapta spre satul Chiuzbaia. A ieșit soarele, vremea e superbă, iar in timpul unui mic popas, Nina ne omenește de ziua ei cu bunătăți.

DSC_0004

Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

sâmbătă 30 ian.2016-Valea Berdu-Ignis

                 Cu toată prognoza meteo nefavorabilă, pornim sâmbătă pe la ora 9,30 spre Ignis, urcând pe Valea Berdu  pe punct rosu, care duce la Fântâna Stanei, până la o cabană forestieră din zonă. De la Bif. Baraj o luăm în dreapta, trecem valea Firizei și pornim pe drumul forestier acoperit cu zapadă pe jumătate topită. E multă umezeală, cerul e acoperit, puțină ceață…

DSC_4417

Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Lira Calatorului ed. III-a -Tg. Ocna 21-24 ian. 2016

        In urma invitației primite din partea prietenilor noștrii de la clubul ,,Perla Eco Tur Alpin” din Slanic Moldova, ne hotărâm sa participăm la Lira Calatorului ed a III-a. Concursul are loc în localitatea Tg. Ocna, la Hotel Magura și Salina Trotuș, în perioada 21-24 ianuarie.Suntem 14 doritori de a participa mai ales ca n-am fost niciodată prin această zonă.Ne îmbarcăm în trei mașini și pornim joi 21 ian. pe la ora 17,30, spre Tg. Ocna. Sunt vre-o 430 de km până acolo, avem si emoții pentru că tocmai a nins și nu știm cum o să fie drumul. Totul a fost bine până la destinație…am ajuns pe la ora 2 din noapte și am fost întâmpinați cu multă caldură, cu tradiționala țuică fiartă, pâine si sare. După ce ne-am cazat, am coborât în holul hotelului, unde ne-am întâlnit cu prieteni vechi, pe care nu i-am mai vazut de multi ani, am cunoscut alti oameni, iubitori de natură si de munte, iar în sunetul acordurilor de chitară , dimineață târziu, ne-am dus la culcare.

DSCN1055

Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Piatra Talharului-Vf.Elena-Trei Stejari-17 ian.2016

             E Duminica dimineata, ora 8,20. Parcul Regina Mariaeste acoperit cu un strat subtire de zapada.Liniste…se aud doar ciocanitorile care si-au inceput treaba..o veverita fuge prin  zapada  de  la  un   copac  la  altul…Incet ,incet ne adunam in statia trenuletului..suntem 12. E ger afara ,ora 8,45  nu  stam  prea mult pe ganduri si pornim pe valea Rosie printre case pe marcaj cruce albastra, cu destinatia Piatra Talharului, dupa aia om vedea…. Parasim drumul principal si urcam in stanga, printre case..de aici de sus se pot vedea deja casele de pe dealul opus, Piatra Virgina, foarte vizibila acum printre copacii golasi.

 

Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Piatra Soimului-9 ianuarie 2016 scris de Ramona

Weekend-ul a inceput, asa ca sambata dimineata plecam spre Piatra Soimului. Ne intalnim la 8 si la 8:15 pornim spre lacul Bodi Ferneziu,de unde mai apoi vom urca pe Piatra Soimului.Trecem puntea din spatele Colegiului Tehnic Transilvania si incepem sa urcam spre Lacul Bodi, pe langa uzina de apa.Drumul forestier este inghetat desi,afara nu este foarte frig.

DSC_0679 Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Creasta Cocosului-2 ianuarie 2016 de Nina Mocan

,,Unde altundeva poate sa inceapa anul C.T. Creasta Cocosului decat pe Creasta Cocosului” scria foarte frumos undeva, Geta.

Asadar, ne intalnim in data de 2.01.2016 in parcarea IMMUM, 15 prieteni dornici de o aventura, putem spune, avand in vedere temperatura de afara, -14 grade (plus/minus, in functie de locul exact de masurare). De data asta avem cu noi prieteni dragi de la Bucuresti, care au ales sa petreaca impreuna cu noi Revelionul, iar noi sa le oferim o drumetie pe masura. Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Lira Oktoberfolk/Cupa Prieteniei 16-18 oct. 2015

          O initiativă interesantă și lăudabilă a prietenilor noștrii din cluburile județului Alba, ne face să luăm în calcul participarea la prima ediție a Cupei Prieteniei. Marian Constantin (,,cumnatu”), prietenul nostru de la CTM Puncte Cardinale si unul din organizatori, ne da informațiile necesare așa că ne hotărâm să plecăm. Suntem 17 persoane grupate în patru mașini, îndreptîndu-ne spre Apuseni, la Tabăra Roica, la câțiva km de Cheile Intregalde. Pornim pe la ora 15,45 și aproape fără oprire, ajungem în jurul orei 20,30 în tabară, unde e beznă totală din cauza unei pene de curent.Noroc cu prietenii noștrii din București, Nicu, Tenzi, Mihaela si Alexandru, care au dorit să fie cu noi la acest concurs si care ajungând mai repede, ne-au așteptat în drum cu lanterne ca să nu trecem de tabără. Aici Marian(,,cumnatu), cu soția lui , cu Adriana Todica, ne întâmpină și ne ajută la cazare. Ocupăm o întreagă cabană, cu 15 paturi 

          Ne adunăm cu toții într-o cameră pentru a lua cina, iar ,,Cumnatu” si soția lui, oameni extraordinari si foarte inimoși, apar cu un tort in forma de chitară, cu toate că ziua mea a trecut de 4 zile și pentru asta le mulțumesc încă o dată. De afară se aud acorduri de chitară așa că după o mică cină comună.ne îndreptăm spre focul de tabără…Ne întâlnim cu prieteni vechi, schimbăm impresii, mai cântăm, totul e o adevărată sărbătoare a oamenilor de munte, cu muzică și poezie la focul de tabără.

Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Piciorul Cerbului-10.10.2015

     O tura programata initial in alta zona, dar din cauza ploii de dimineata am transformat-o in vanatoare de ciuperci…asa ca pe la 10, dupa ce ploaia s-a oprit, ne adunam in doua masini, fara o tinta precisa…Valea Romana sau Izvoare…Ne-am echipat cu cizme de cauciuc, pelerine si unii dintre noi cu galeti. In Valea Romana ne intelegem sa mergem spre Izvoare, dar pe drum ne oprim langa cararea ce duce spre Piciorul Cerbului…,,amintirile ne chinuiesc”…n-am mai fost pe aici de mai bine de 30 de ani , asa ca ne hotaram sa mergem la Piciorul Cerbului. Pornim pe poteca ce urca serpuit, cu ochii dupa ciuperci…gasim cateva, ajungem si la cabana de la Picioru Cerbului care este prabusita…candva aici ne adunam regulat,am carat in spate scanduri , saltele pt priciuri, era un loc unde ne simteam cu adevarat liberi..

DSC_9741

Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Piatra Cerbului-3 oct. 2015 editata de Nina Mocan

,,Dorul de duca” nu ne tine prea mult acasa si iata-ne dupa o saptamana de la ultima drumetie, gata de atac a Pietrii Cerbului, unul din obiectivele deosebit de spectaculoase, aflat pe malul drept al raului Lapus.

Ne intalnim 4 masini pline de prieteni in deja obisnuita Piata Obor: Dorel, Gobi, Corina, Adriana, Ionel, Razvan, Ramona, Nina, Andrei, Sani, Iutka, Dalia, Gabi B. si prietena ei. Dupa o scurta regrupare in masini, in centrul Copalnic Manastur, incepem urcusul pe drumul ingust spre satul Preluca Veche, care de data asta ni se pare ceva mai bun, probabil putin imbunatatit de catre drumarii care mai mult ca sigur tin si cu noi, ,,drumetii” acestor zone minunate. Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Ignis -27 sept. 2015

De cateva zile ploua…dar asta nu ne impiedica sa facem o iesire , duminica  27 sept. Ne intalnim in autobuzul nr.1 de la ora 9.10 si mergem pana la Bif. Baraj. De aici o luam pe drumul din dreapta, trecem valea si o luam pe drumul forestier.La o bifurcatie alegem marcajul triunghi rosu pana la pepiniera…suntem cu ochii si dupa ciuperci…e umezeala innorat dar nu ploua…Ajungem la o cabana forestiera unde in toamna am plantat niste brazi. S-au prins toti spre satisfactia noastra.

DSC_9293

Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment