Drumetie 22.02.2015 pe dealurile baimarene

Ne-am propus o tura la ,,Piatra Talharului” si de acolo mai departe cu eventuala oprire la ,,Trei Stejari”… dar pana la urma a iesit altceva. La ora 9 ne intalnim la trenuletul din Parcul Regina Maria si pornim in sus pe Valea Rosie. Suntem 10. Intram pe marcajul cruce albastra printre case si incepem urcusul.

DSC_2158 DSC_2164 DSC_2171

Timpul este bun pentru drumetie, innorat si nu prea frig. Ajungem relativ repede pe Piatra Talharului, de unde admiram orasul de la inaltime, incercand sa gasim, vizual, unele locatii. Facem poza obisnuita de grup, dupa care pornim mai departe.

DSC_2178 DSC_2179

La un moment dat cararea se intersecteaza cu un drum forestier si in loc sa urcam pe marcaj, decidem sa coboram spre vale. De aici nu mai avem marcaj, asa ca mergem dupa instinct. Ajungem la o vale inghetata si urcam pe ea… In stanga se vede Vf. Elena, asa ca nu peste mult timp dam in marcajul cruce albastra.

DSC_2183 DSC_2189 DSC_2192

De aici incepe distractia…multi copaci taiati… intram pe un drum forestier care merge pe curba de nivel, nu mai gasim marcajul, dar hotaram sa mergem inainte sa vedem unde iesim. Nimerim peste cateva cariere parasite… gasim gropi mari in pamant, probabil guri de aeraj, care candva erau inconjurate de sarma pt a preveni eventuale accidente.

DSC_2196 DSC_2202 DSC_2208 DSC_2215

Din pacate se intampla un eveniment neplacut, mai ales pt Cami, care aluneca pe o creanga umeda ascunsa sub frunze si reuseste sa-si fractureze mana stanga (asta am aflat-o mai tarziu, dupa ce a iesit de la urgente). Mergem mai departe intersectandu-ne cu drumuri forestiere. Este ora 12 si ni s-a cam facut foame. Hotaram ca la primul loc de popas amenajat sa ne oprim. Razvan verifica GPS-ul de pe telefon si ne informeaza ca suntem aproape de Baita. Nu ne vine sa credem, desi pe drum gasim numeroase guri de mina parasite…La un moment dat gasim un marcaj pt cicloturism si decidem sa mergem pe el, iar dupa vreo ora si ceva de mers, vedem acoperisuri de case. Nu stim unde am iesit …drumul pe care suntem este prevazut cu bariera, iar langa bariera un panou care ne informeaza ca tocmai am coborat pe valea Neamtului….

DSC_2212 DSC_2217 DSC_2219

Coboram pe vale printre case, ne oprim la borcut pt. un mic popas, apoi intram in dreapta drumului spre o padurice unde ne scoatem din rucsaci ,,bunatatile” si ne punem pe mancat. E ora 14,30, mici picaturi de ploaie ne avertizeaza ca ca am stat destul, asa ca strangem si plecam mai departe spre oras, cu toate ca mersul pe asfalt nu e foarte placut. In afara accidentului lui Cami – s-a ales cu gips pe mana ptr. 3 saptamani, in rest a fost o tura placuta si solicitanta mai ales pe ultima parte.

DSC_2221

Cei care am fost: Dorel, Razvan, Ramona, Gobi, Cami, Adriana, Ionel, Geta, Dan si Corina

This entry was posted in Iesiri. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *