O initiativă interesantă și lăudabilă a prietenilor noștrii din cluburile județului Alba, ne face să luăm în calcul participarea la prima ediție a Cupei Prieteniei. Marian Constantin (,,cumnatu”), prietenul nostru de la CTM Puncte Cardinale si unul din organizatori, ne da informațiile necesare așa că ne hotărâm să plecăm. Suntem 17 persoane grupate în patru mașini, îndreptîndu-ne spre Apuseni, la Tabăra Roica, la câțiva km de Cheile Intregalde. Pornim pe la ora 15,45 și aproape fără oprire, ajungem în jurul orei 20,30 în tabară, unde e beznă totală din cauza unei pene de curent.Noroc cu prietenii noștrii din București, Nicu, Tenzi, Mihaela si Alexandru, care au dorit să fie cu noi la acest concurs si care ajungând mai repede, ne-au așteptat în drum cu lanterne ca să nu trecem de tabără. Aici Marian(,,cumnatu), cu soția lui , cu Adriana Todica, ne întâmpină și ne ajută la cazare. Ocupăm o întreagă cabană, cu 15 paturi
Ne adunăm cu toții într-o cameră pentru a lua cina, iar ,,Cumnatu” si soția lui, oameni extraordinari si foarte inimoși, apar cu un tort in forma de chitară, cu toate că ziua mea a trecut de 4 zile și pentru asta le mulțumesc încă o dată. De afară se aud acorduri de chitară așa că după o mică cină comună.ne îndreptăm spre focul de tabără…Ne întâlnim cu prieteni vechi, schimbăm impresii, mai cântăm, totul e o adevărată sărbătoare a oamenilor de munte, cu muzică și poezie la focul de tabără.
La un moment dat, târziu în noapte începe să picure, așa că ne îndreptăm spre cabană. Aici într-o cameră, noaptea continuă până pe la 4 dimineața, alături de poeziile și cântecele lui Florin Popa de la Pelendava, de sentimentalul Pedro de la SALT, Adriana Todica, Costi Dicanu si alți prieteni.
Dimineață, după micul dejun, se pleacă in regularitate. Ni se dă o hartă a zonei, pe care sunt marcate trei trasee. Alegem traseul marcat cu roșu care cuprinde Piatra Cetii-Poiana cu narcise-Modolești-Tabăra. E traseul cel mai lung și pare cel mai spectaculos. Pornim pe la ora 11, pe asfalt vreo 2 km, dupa care urcam pe cruce galbenă, pe o vale, în partea stângă a drumului.
In jurul orei 13, ajungem în Poiana cu narcise, de unde se vede Piatra Cetii, răsărită deasupra pădurii… Imaginea e splendidă, așa că decidem să luăm pauza de masă cu ochii peste pădurile și formele stâncoase care se ivesc în zare…Piatra Craivei…Piatra Bulzului…
Pe la ora 14 pornim mai departe urmărind traseul cruce galbenă si dăm de un cătun cu case din lemn, o ulita noroioasă, multe căpițe de fân și câteva vaci. O femeie, ieșită cu vaca la păscut, ne întâmpină si ne indrumă mai departe. Aici schimbăm marcajul…mergem pe triunghi roșu spre Cheile Intrgalde. Cu cât urcăm, Piatra Cetii apare tot mai maiestuoasă, ne oprim mereu pentru a o fotografia.
Apar primii picuri de ploaie asa că ne punem pelerinele și plecăm mai departe.Pe traseu ne intersectăm cu Adriana, cu Florin, cu Dicanu, Miricescu de la Pelendava, care au pornit pe același traseu, dar în sens invers.Ajungem pe un platou imens unde găsim din plin ciuperci (champignon, piciorul cerbului )așa că ne umplem pungile, plasele, fiecare ce are…Lăsăm în dreapta vârful Gorunu și nu peste mult timp ajungem deasupra Cheilor Intregalde. O imensă prăpastie se deschide în fața noastră. Culorile pădurii ne amețesc, nu mai contenim să facem poze.
La coborâre, spre localitatea Modolești, dăm de câteva casuțe , după care ieșim la drumul care ne scoate în tabără, după ce străbatem vreo 3 km, prin Cheile Intregalde.
Intrăm în tabără cu cântec. E ora 18 și a început deja proba de orientare. Facem două echipaje ( Răzvan cu Alexandru și Geta cu Gobi ), care pornesc imediat pe traseu. Ii așteptăm să sosească după care luăm cina si pregătim proba culturală, programată la ora 21. Până atunci se desfâșoară proba de slideshow și prezentarea lucrărilor la proba foto. Dupa proba culturală seara continuă la focul de tabară sau prin cabane până târziu…
Dimineața la ora 9 are loc festivitatea de premiere, cam devreme, dar în final a meritat deoarece Marian ne-a condus la cetatea Alba Iulia, unde am văzut schimbarea gărzii, un adevărat spectacol si cu ajutorul unui ghid am intrat în catacombele cetății, foarte frumos amenajate, locuri pline de istorie si de obiecte medievale.
In jurul orei 14 ne luăm rămas bun de la organizatori, de la prieteni și cu urme de tristețe în suflet dar și cu bucuria că am văzut locuri deosebite și ne-am întâlnit cu oameni deosebiți, ne urcăm în mașini și pornim spre casă. Spre casa de unde vom porni din nou spre alte trasee, spre alte locuri, spre alte intâlniri cu oameni frumoși.
Pentru statistică, la acest concurs au participat 9 cluburi din țară, iar noi am obtinut :
locul I orientare sportivă
locul II orientare turistică
locul I slideshow
locul II foto color
locul I foto alb-negru
locul I cultural
Cei care am fost si-om fi:
Ionel, Emilian, Andrei, Nicu, Mari, Dorel, Nina, Zorin, Adriana, Tenzi, Luiza, Corina, Mihaela, Gobi, Geta, Alexandru, Ramona, Razvan, Franci, Eli si Dan.